top of page
Søk
  • Avis Budget Group

Zipcar satser på grønn bildeling i Trondheim

Oppdatert: 18. okt. 2021

Zipcar ønsker å gjøre bildeling mer tilgjengelig i Trondheim og utvider nå tilbudet. Ambisjonen er å tilby 20 biler i Trondheimsområdet innen utgangen av august.


Zipcar har siden høsten 2020 levert bildelingsløsninger til OBOS-medlemmer og beboere i Trondheim. Nå gjør selskapet bildeling mer tilgjengelig i Trondheim og utvider tjenesten med flere nye, miljøvennlige biler, som blir tilgjengelig for alle som laster ned Zipcar-appen. Bilene plasseres ut på sentrale lokasjoner rundt om i Trondheim, og allerede nå er to av bilene på plass på Brattørkaia, med kort avstand til sentralstasjonen, Hurtigrutekaien, BI og en rekke bedrifter.


- Vi ønsker å bidra til at det blir enklere å resie på en miljøvennlig måte i Trondheim og ser frem til å få plassert ut en rekke biler på sentrale lokasjoner i byen i løpet av våren og sommeren. Denne satsingen er et viktig steg i vårt arbeid med å tilby miljøvvenlige transportløsninger i hele landet, sier Donald Hayes, Daglig leder i Avis Budget Group Norge, som eier Zipcar.


- Vi ser at kundene stadig blir mer bevisste på innvirkningen de har på verden rundt seg, og vi mener bildeling spiller en viktig rolle i fremtiden for miljøvennlige reiser, fortsetter Hayes.


Fleksibilitet for bedrifter

Målet med satsingen er å tilby bildeling til privatpersoner, men det vil også være mulig for selskaper å kjøpe en andel av bilene, for å sikre sine ansatte fast tilgang til bilene. En slik løsning gir selskapet tilgang på Zipcar-biler i nærheten av arbeidsstedet i arbeidstiden. Utover arbeidstid er bilene tilgjengelig for publikum.

Ved å kjøpe en andel får selskaper tilgang på bil når de trenger det, uten å binde opp mye kapital og være ansvarlig for håndtering av en egen-eid bilflåte.


Felles satsing for en grønnere by

Trondheim kommune og en rekke andre bedrifter jobber for tiden sammen om en stor miljøsatsing i Trondheim gjennom EU-prosjektet +City Exchange. Målet med satsingen er gjennom stor grad av innovasjon å demonstrere hvordan mindre byer kan bli mer energieffektive. Zipcar er med i prosjektet som eneste tilbyder av bildelingsløsninger, og de nye, miljøvennlige elektriske bilene skal kobles på dette prosjektet.

145 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page