Ofte stilte Spørsmål

Siste nytt


Vi har gått over til ny app! Alle nye og gamle kunder må installere Zipcar Norway fra din appstore. Brukere av den gamle appen Zipcar Scandinavia må registrere seg på nytt.
Forsikring og skader


For ekstra trygghet når du leier bil hos Zipcar Vi vet at det kan være forvirrende å leie bil, spesielt det å forstå hva de ulike forsikringene innebærer. Her hos Zipcar gjør vi alt vi kan for å gjøre din billeie så enkelt og oversiktlig som mulig. Ansvar Når du leier en bil fra Zipcar så er alltid lovpliktig ansvarsforsikring inkludert i leien. Vi belaster deg ingen egenandel dersom du har et uhell og skader 3. person eller ting. Kollisjon, brann og tyveri Du har også inkludert kollisjons-, brann- og tyveriforsikring i din billeie. Du blir belastet for en egenandel på opptil kr 10.000,- dersom bilen er skadet når den leveres tilbake. Ved skader som er mindre enn den nevnte øvre egenandelen så vil du bli belastet for den aktuelle reparasjonskostnad. Kjøp av egenandelreduksjon På nåværrende tidspunkt tilbyr vi ikke Reduser-Din-Egeandel forsikring og personskadeforsikring, men jobber for å få dette som et integrert produkt i appen. Hør med ditt eget forsikringsfirma om de tilbyr forsikringer du trenger. Glasskade Forsikringen omfatter glasskade og din egenandel vil være 35% av skadebeløpet, minimum kr 3.000,-. Ved reparasjon av glasskade er egenandel kr 0,-. Redning Forsikringen dekker assistanse og redning. Egenandel ved bruk av redningsdekningen er på kr 500,-. Denne egenandelen faller bort ved samtidig skadetilfelle som faller inn under kollisjons-, brann og tyveridekningen. Påkjørsel av vilt Ved erstatningsmessig skade som følge av viltpåkjørsel så vil du ikke bli belastet for noen egenandel. Ulykkesforsikring Du eller dine passasjerer er ikke dekket av noen form for ulykkesforsikring, da du/dere ved personskade er dekket av den obligatoriske ansvarsforsikringen. Redusert eller avslått erstatning Dersom du skader bilen med vilje (forsett) vil du som leietaker være ansvarlig og må betale for hele skaden selv. Det samme gjelder dersom du kjører grovt uaktsomt eller kjører i ruspåvirket tilstand. Melding av skade Dersom du selv har skadet bilen, ring kundeservice på 958 07000 og meld i fra om hendelsen og vi vil hjelpe deg.
Hvordan blir jeg medlem av Zipcar?


Last ned appen Zipcar Norway appen til din smart telefon og meld deg inn. Etter fullført registrering vil vi bekrefte ditt medlemskap pr epost etter 1 arbeidsdag.
COVID-19 og ekstraordinære tiltak


Grunnet COVID-19 oppfordrer våre kunder til å vaske over berørte flater på bilen før og etter leien. Skulle du eller medpassasjerer vise symptomer på COVID-19 etter å leid bil med oss, ber vi deg om å ta kontakt med kundeservice på 958 07000 og melde i fra. Vi vil deretter sette i gang nødvendige tiltak som å sette bilen i karantene.
Informasjon om COVID-19 og din trygghet


Koronavirus (COVID-19): Zipcar bryr seg om din trygghet Vår hovedprioritet er at Zipcar skal være trygt. Spesielt i disse tider når det er økt bekymring rundt koronaviruset (COVID-19). Vi oppfordrer alle våre medlemmer til å følge myndighetenes retningslinjer. Dersom du skulle trenge å komme deg rundt, er våre biler fortsatt tilgjengelige. Vi ønsker å informere deg om hvilke steg vi tar for å holde våre medlemmer trygge, samt om hvilke enkle grep du kan ta for å beskytte deg selv. Våre tiltak: Ytterligere rengjøringsrutiner og produkter: Vi har iverksatt strenge kontroller for å sikre at alle bilene våre har blitt grundig rengjort. Ytterligere har vi utbedret våre rengjøringsrutiner og produkter. Vi er spesielt oppmerksomme på de områdene av bilen folk tar på, som ratt, dørhåndtak, speil og nøkler. Hygiene: Vi har iverksatt ytterligere hygiene- og sikkerhetsrutiner for våre ansatte som jobber med å vedlikeholde bilene våre. Hva vi ber våre medlemmer om å gjøre: God hygiene: Vi ber om at våre kunder følger råd fra myndighetene og helseeksperter. Du kan bidra ved å ta med desinfiserende våtservietter til å vaske over bilen, sørge for hyppig håndvask og bruke antibac, før og etter hver tur. Vi følger nøye med på oppdateringer om Koronaviruset (COVID-19) fra Folkehelseinstituttet (FHI), Verdens helseorganisasjon (WHO), og lokale helsemyndigheter. På dette tidspunktet forventes det ikke forstyrrelser i driften. Vi vil fortsette å ta nødvendige skritt for å holde Zipcar og våre medlemmer trygge, og ber om at du tar nødvendige steg for din og andres sikkerhet.
Når ulykken først er ute gir vi deg veiassistanse over telefon


Veiassistanse
Alle som leier bil fra Zipcar får grunnleggende veihjelp om de skulle trenge det. Vi tilbyr 24-timers veihjelp dersom du får motorstopp eller er involvert i en ulykke. Ring 22 95 00 26 , så vil vi bistå deg uansett når eller hvor du er. Vær oppmerksom på at vår veihjelp ikke dekker enhver situasjon, men vi vil der og da bistå så godt vi kan.
Hvordan fungerer det med drivstoff for bensin/dieselbiler?


Vi inkluderer drivstoff i prisen du betaler. I praksisk betyr dette at du skal benytte bilens eget drivstoffkort når du må betale for drivstoff. Drivstoffkortet finner du i hanskerommet og kan kun benyttes på Shell. Dersom det ikke er mulig å benytte drivstoffkortet akkurat når du skal tanke opp bilen, må du selv legge ut og sende kvittering til oss for ditt drivstoffutlegg. Vi vil siden tilbakebetale utlegget ditt. Send kvittering for utlegget ditt og en print screen av reservasjonen din med reservasjonsnummeret til kundeservice@zipcar.no. I emnefeltet til epost om utlegget skriver du inn: "Utlegg+<reservasjonsnummer><ditt></ditt></reservasjonsnummer>
Hvordan fungerer det med lading av elbiler?


Vi inkluderer lading av elbiler fra den lokasjonen hvor du henter elbilen. Det betyr at du selv må besørge og betale for all lading som skjer utenfor denne lokasjonen. Gjør deg derfor kjent med hvordan du lader og hvordan du betaler for lading før du drar ut på tur. Noen av elbilene våre kan være utstyrt med en ladebrikke. Denne ladebrikken skal ikke benyttes av våre kunder. Forsøk på misbruk av denne ladebrikken vil meføre bøter og utestengelse.
Kundeservice 958 07000


Kundeservice har følgende åpningstider: Mandag-Fredag: 07-21 Lørdag-Søndag: 09-21
Hva koster det å leie en Zipcar?


Vi opererer med følgende frapriser for bensin/dieseldrevne bilmodeller: kr 3,- pr km og kr 49,- pr time. Elbiler kan du leie fra kr 159,- pr time. Last ned Zipcar Norway (app) - der finner de de spesifikke priser i appen.
Betaling for bompasseringer, ferge og parkering


Våre utlegg for bompasseringer, parkering og ferge knyttet til din leie trekker vi fra kredittkortet du har registrert i din profil i appen eller etterfakturerer.
Hva slags biler kan du leie gjennom Zipcarappen


Gjennom Zipcar Norway appen kan du leie biler som: - Skoda Scala - VW Polo - VW T-rock - eGolf - iPace - Nissan Leaf
Hvordan lader jeg en elbil?


Les mer her på https://elbil.no/lading/ladestasjoner/